ανακαλυψτε
Το Οινοποιείο Δουλουφάκη
Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.
Η ιστορία του αρχίζει τη δεκαετία του 1930, όταν ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε πατητήρια με τον παραδοσιακό τρόπο. Τη δεκαετία του 1960, το οικογενειακό οινοποιείο αναλαμβάνει ο γιος του Γιώργος Δουλουφάκης. Το 1993 τη σκυτάλη παίρνει ο Νίκος Δουλουφάκης, τρίτη γενιά πλέον, με σπουδές Οινολογίας στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας, ο οποίος σταδιακά εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις, αναδιαρθρώνει τον αμπελώνα και αρχίζει να εμφιαλώνει το κρασί. Το 2001 ξεκινά η πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια των ιδιόκτητων αμπελώνων και μετά από 5 χρόνια πέντε ετικέτες του οινοποιείου λαμβάνουν πιστοποίηση ως προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Η παραγωγή του Οινοποιείου Δουλουφάκη βασίζεται σε κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό,Μοσχάτο Σπίνας, Ασύρτικο, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και σε διεθνείς (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah).
Το οινοποιείο Δουλουφάκη έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς οίνων.
Το Οινοποιείο είναι επισκέψιμο και προσφέρει υπηρεσίες ξενάγησης στις εγκαταστάσεις του και στον τρόπο παραγωγής κρασιού, όπως και πακέτα γευσιγνωσίας οίνου.